Összes bejegyzés

A hetedik út titka
(De Zevensprong)

színes, szikronizált holland ifjúsági filmsorozat 1982.

Rendezte:
Karszt van der Meulen

Szereplők:
Frans van der Steg : Peter Bos
Geert-Jan Grisenstijn: Czeslaw de Wijs
Gradus Grisenstijn gróf: Ferd Hugas
Rosmarijn kisasszony: Marijke Merckens
Willemijn néni: Kitty Janssen
Jan Thomtidom: Cor van Rijn
Roberto/Brozem: Bart Gabriëlse
Jan Toereloer: Joost Prinsen
Maarten: Martijn Nieuwerf
Marjan: Jeanique de Ridder

A történet egy általános iskolai tanár, Frans van der Steg, és egy gyerek, Geert-Jan történetét követi végig, akinek muszáj elmenekülni a bácsikája, Grisenstijn gróf kezei elől.
Geert-Jan a Trappenhuisnak nevezett házban lakik a bácsikájával és sosem volt kapcsolatban más gyerekekkel. A bácsikája „bezárta” őt, mert Gregorius gróf új írásában az áll, hogy a házban egy kincs rejtezik (amely az első Grimbold gróf idejéből a keresztes hadjáratokból származik). A gróf azt akarja, hogy Geert-Jan találja meg a kincset.
A kastélyon kívül egy kis csoport is tud a kincs létezéséről, és arról is, hogy Geert-Jan be van zárva a kastélyba. Elhatározzák, hogy kiszabadítják Geert-Jant. A vezetőik: Rosmarijn kisasszony (aki annak idején Geert-Janról gondoskodott, amikor az még gyerek volt), Jan Thomtidom mágus, Roberto, Iwan, Willemijn néni, Jan Toereloer kocsis és Frans van der Steg tanár úr. A tanár úr osztályából való gyerekekkel együtt próbálják megfejteni a rímes üzeneteket, amelyek Gregorius gróf írásaiból valók.

***

A filmeket a honlapról letölteni, megvásárolni nem lehet.